Braamhuis sportief

Op zondag 3 september 2023 hebben wij als Hart2Hart een evenement verzorgd voor Het Braamhuis te Zevenaar. Al eerder hadden wij een samenwerking met het Braamhuis, zij waren al ons doel van de Nieuwjaarsduik donaties!

Ziek zijn en sport
Ziek zijn en voeding

Het doel van deze bijeenkomst was vooral gericht op mensen die de diagnose kanker gekregen hebben of daarvan aan het genezen zijn.
Wat doet voeding qua genezingsproces, maar ook de weg naar je behandelingen toe. Welke invloeden kunnen voedingstoffen hebben.
Daarnaast is een sportieve geest en lichaam ook heel belangrijk om goed door dit proces te komen.

Voor de innerlijke mens werd goed gezorgd. De vrijwilligers van het Braamhuis en Hart2Hart kregen een heerlijke lunch!
Tony Ashek van Hart2Hart sprak de aanwezigen toe om zo het evenement te openen!

Welkomstwoord

De middag werd geopend door wethouder Arthur Boone van Zevenaar, die zijn waardering uitsprak voor dit initiatief om mensen die geraakt zijn door kanker een zetje in de rug te geven naar hun fysieke en mentale herstel.

Matijs Jansen | Tegenkracht

Matijs Jansen van Tegenkracht.nl nam ons mee in hun visie.
Stichting Tegenkracht biedt sinds 2006 sport- en beweegprogramma’s aan, voorafgaand, tijdens en/of na de behandeling van kanker. Inmiddels bemiddelen ze ook in voedingsadvies en mentaal welzijn. De kwaliteit van leven wordt immers sterk beïnvloed door leefstijl-aspecten.

Bewegingsvrij

Bezoekers en vrijwilligers van het Braamhuis zelf hebben genoten van de cognitieve trainingen door de dames van “Bewegingsvrij”.
We werden flink aan het denken gezet door de Cognitieve training. Van links naar rechts en dan weer terug… het was erg intensief, maar heel leuk!

Diëtiste Nicole van den Boom

Na de pauze kreeg ook Nicole van den Boom het woord en zei vertelde de aanwezigen alles over gezonde voeding en hoe belangrijk de juiste voedingstoffen zijn.